You are currently viewing Anti Blue Light Briller: Hvordan de virker og fordelene

Anti Blue Light Briller: Hvordan de virker og fordelene

Har du svært ved at sove om natten? Oplever du, at dine øjne føles trætte efter længere tids kigge på en skærm? Hvis ja, kan du prøve at bruge briller mod blåt lys. Anti blå lys briller virker ved at blokere de blå lysstråler, der udsendes fra skærme. Linsen på antiblå lysbriller blokerer op til 92 % af det blå lys. Linserne fås både med og uden styrke, men de absorberer stadig den samme mængde skadeligt lys.

Beskyt dine øjne
At kigge på digitale skærme om aftenen kan også være med til at regulere melatoninudskillelsen i hjernen. Melatonin er et søvnhormon, og det er det, der hjælper dig med at falde til ro om natten og sove bedre. Så hvis du har problemer med at sove, kan det være en god løsning for dig at bære briller mod blåt lys. Desuden kan de måske også beskytte dine øjne mod langsigtede skader. Undersøgelser har vist, at blåt lys kan forårsage midlertidige eller endog permanente synsproblemer. Så hvis du leder efter en måde at reducere din risiko for at udvikle øjenproblemer på, er det en god mulighed at bære briller mod blåt lys.

Tag et valg
Så hvis du overvejer at købe nogle briller mod blåt lys, skal du sørge for at lave din research først. Der findes mangeder findes forskellige mærker og typer af briller, så du skal finde dem, der passer til dig. Og husk, at det ikke er alle, der har brug for blålysbriller – de anbefales kun til personer, der har søvnproblemer eller problemer med synet.

Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for blå lys briller, skal du tale med din læge. De kan hjælpe dig med at finde ud af, om de er den rigtige løsning for dig.