You are currently viewing Sådan får du råd til nye vinduer

Sådan får du råd til nye vinduer

Begynder dine vinduer at virke slidte? Så går du måske med en urolig følelse i maven, for du har udsigt til at skulle lave en større investering i din bolig. Det er bestemt ikke billigt at købe nye vinduer, men samtidig er det også en investering, som kommer til at gavne dig i mange år.

Hvis udgifterne til nye vinduer kan holde dig vågen om natten, skal du læse med her. Vi giver dig en række gode råd, som kan hjælpe dig med at få råd til nye vinduer.

Afklar dine behov

Vinduer fås i mange forskellige prisklasser, så det er en god idé at være omhyggelig, når du afklarer dine behov. Du kan nemlig reducere omkostningerne betragteligt, hvis du får fravalgt overflødige funktioner.

Ét af de områder hvor du måske kan spare penge er på vinduernes energiklasse. Det er typisk ikke nødvendigt at investere i den bedste energiklasse, hvis du bor i et ældre hus.

Du kan læse mere om energiklasser her: https://www.sparvinduer.dk/u-vaerdi-og-andre-energibetegnelser/

Køb vinduer online

Du kan generelt spare en del penge, hvis du køber vinduer online, og det kan være en stor hjælp til at reducere dine udgifter.

Der er mange fordele ved at køber vinduer online, men én af de største fordele er muligheden for at kunne sammenligne priserne på tværs af mange forhandlere. Det gør dig i stand til at finde de billigste vinduer, som matcher dine behov.

Efter køb vil vinduerne blive leveret til din adresse. Herefter kan du selv bestemme, om du vil montere vinduerne selv eller om du vil hyre en håndværker. Det er en selvfølge, at du kan spare mange penge, hvis du selv står for monteringen, hvilket også kan gøre det mere overskueligt at få råd til nye vinduer.

Hent finansiering udefra

Det kan tage lang tid at spare op, hvis alle dine vinduer skal udskiftes. Ofte er det ganske enkelt ikke en mulighed at vente så længe, og så er det nødvendigt at kigge på alternative muligheder.

En oplagt mulighed er at tage en snak med din realkreditforening i forhold til muligheden for at få et realkreditlån til boligforbedringer. Dette er ofte en god mulighed hvis du har friværdi, da lånet kan tages med pant i friværdien. Det betyder, at renten typisk kan holdes ganske lav.

Hvis du ikke har friværdi, kan det være nødvendigt at kigge på alternative finansieringsmuligheder – eksempelvis hos banken. Her vil renten være noget højere, men udgiften vil ikke være uoverskuelig.

Det er vigtigt at huske på, at nye vinduer er en investering. Du kaster ikke dine penge i et sort hul, og de nye vinduer vil ofte øge værdien af din bolig betragteligt. I nogle tilfælde kan værdiforøgelsen endda være større end din investering.

Udskift vinduer løbende

Det er ikke sikkert, at du kan låne penge til udskiftning af vinduer – eller også kan du kun låne en lille del af beløbet. Det behøver dog ikke at være en hindring, for du kan stadig få nye vinduer.

En god løsning kan være at udskifte vinduerne på én facade ad gangen. På den måde kan udgiften deles op i mindre portioner, så det også er mere overskueligt, hvis du gerne vil finansiere de nye vinduer selv.

I forhold til en løbende udskiftning af vinduerne skal du være opmærksom på, at vinduerne på nord- og sydsiden af huset ofte skal udskiftes først. Det skyldes, at de oplever mest vejrpåvirkning fra henholdsvis fugt og sol, hvilket tærer på vinduerne.

Tænk fremad

Du skal huske at tænke fremad, når du udskifterne dine vinduer. Det er en tilbagevendende udgift, så sørg for, at den ikke kommer bag på dig næste gang. Du behøver ikke at spare et stort beløb op hver måned, hvis du påbegynder en opsparing øjeblikkeligt.

Husk på – der er ofte forskel på vinduers tekniske levetid og så deres egentlige levetid. Heldigvis kan moderne vinduer sagtens holde i en del år, men husk at indregne nye vinduer i dit boligrenovationsbudget.