You are currently viewing Uber

Uber

 

Overvejer du at investerer i Uber Aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Virksomheden Uber, er en Amerikansk transportvirksomhed, som har deres speciale indenfor internetbaseret tjeneste hvor man kan bestille og betale for transportydelser. Herunder samkørsel, som de fleste af os nok kender Uber fra.

Virksomheden blev grundlagt i 2009 af Travis Kalanick og Garret Camp i San Fransisci USA, og har siden vokset sig stor, og også købt enkelte konkurrenter, for at minimere konkurrence, blandt andet ejer de Uber Eats, Postmasters og Drizly.

Et af de helt store trækplastre ved Uber, er at man kan bestille en person som kan komme og fragte en til sit bestemmelses-sted, og man kan via Uber Mobile App, se hvor langt væk ens uber er, og hvor lang tid det vil tage før de henter en. Betaling sker igennem appen, hvor Uber tager mellem 5 – 20% af betalingen, imens resten går til chaufføren.

Chaufførerne bruger deres egne private biler ved kørslen, og derfor får de også den største gevinst. I 2016 havde Uber en markedsværdi på 450 mia kroner, men de har aldrig rigtig tjent penge. I samme år havde de omsætning på 2.1 Mia USD, men endte faktisk med at tabe 1,27mia USD, og primært var det i kina at de tabte penge, fordi priserne var så lave, at stortset ingen af turene gav overskud, og dette var noget Uber som virksomhed brugte meget, da det fejede konkurrenterne af bordet, fordi de ikke kunne hamle op med de samme priser som Uber havde, og samtidig skulle tjene penge. Uber var i 2015 tilgængelig i mere end 58 lande og 300 byer.

Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har en meget lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind, så man undgår at få skattesmæk.