You are currently viewing Komposithegn – sådan gør du

Komposithegn – sådan gør du

Et af forårets helt store spørgsmål for en rigtig havemand er selvfølgelig – hvad er mit næste projekt. Er det hegn ind mod naboen eller ud mod haven. Er det en ny terrasse eller nye vinduer. Det er sjovt at være i gang – hele tiden – med nye projekter. At bygge op – på egen hånd. Men vedligeholdelse er bare ikke sjovt. Det kaster tit en skygge over nye ideer.

Men ting bliver altså hele tiden nemmere. For med materialet komposit, så kan du bygge uden at tænke på vedligehold. Det vil sige – alt skal jo vedligeholdes, men der er forskel på at skulle bruge tre dage på at slibe, rengøre, grunde og male et hegn eller en terrasse mod en time med en klud.

Den nemme – og pæne – løsning

Skal du bygge nyt hegn eller ny terrasse – eller skal det hele have en tur i fornyelsesmaskinen. Så tænk kloge løsninger. Der er ingen tvivl om at det skal se pænt ud. Det er de færreste der kun vælger en praktisk løsning. Men tidens minimalisme og nye ideer som mikrocement giver også inspiration til andre af tidens trends. For terrassebrædder i komposit er nemme at sætte på plads og det matcher måske havesættet i det tilsvarende materiale. Så det er nærliggende at tænke i både stil og praktisk anvendelse. Den tanke blev grundlagt allerede for 100 år i siden i Tyskland. For med Bauhaus blev det et opgør med det svungne og guldindrammede – og ind med praktisk design i god stil.

Nyt hegn – se her

Med træ får du et superflot hegn – i to år. Så skal det algebehandles og ordnes. Så går der et år mere og så skal du finde sandpapir og grunder – olie og maling frem. Men et komposithegn kræver kun lidt knofedt en gang. Det er når det skal sættes op! Du får nogle flotte rækværksprofiler eller måske bliver det til dobbeltklink som er lavet i komposit. Så har du pæn indramning OG en flot facade ud ad til. Det holder bare – år efter år efter år – som Brødrene Olsen synger i ”Smuk som et stjerneskud”. Det eneste det kræver er en spade, et pælebor, noget murersnor, en kapsav, skruemaskine, loddestok, vinkelmåler, blyant og tommestok, en håndsav og et træbor. Så er du bare klar til at sætte hegn op – der holder. Så hvad er dit yndlingssommer projekt. Er det nye vinduer, et flot haveskur, et nyt legestativ til børnene eller fliser. Lad sommeren komme over os.